ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΡΟΣ ΜΜΕ

Ανακοίνωση  Δημοκρατικού Συναγερμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μία μέρα που θέσπισε ο ΟΗΕ το 1992, όχι απλώς για να θυμόμαστε τους ανάπηρους συμπολίτες μας, αλλά για να δώσει την δυνατότητα στους πολίτες του κόσμου να πραγματοποιούν μία ενδοσκόπηση του επιπέδου συμπερίληψης της κοινωνίας τους, όπως και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για μία ισότιμη κοινωνία με οδηγό τις διεθνής και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, πιστός στις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού που μας κληροδότησε ο πολιτικός μας πατέρας Γλαύκος Κληρίδης, δεν μένει απλώς στα ευχολόγια ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά αποδεικνύει με πράξεις το όραμα του για μια συμπεριληπτική Κύπρο και για αυτόνομους πολίτες, προχωρώντας προς τις συστημικές αλλαγές που χρειάζονται για μια ισότιμη χώρα που θα είναι παράδειγμα.

Στη σημερινή εποχή ως πολιτεία οφείλουμε να κάνουμε την υπέρβαση από το φιλανθρωπικό μοντέλο στο κοινωνικό όπου οι ανάπηροι  συμπολίτες μας δεν θα αντιμετωπίζουν φραγμούς στην εργασία, την εκπαίδευση και συμμετοχή στην δημοκρατία, μια δημοκρατία που όπως ανέφερε και ο Αλμπέρτ Καμύ δεν είναι ο νόμος της πλειοψηφίας αλλά η προστασία της μειοψηφίας.

Σήμερα καλούμε όλους τους πολίτες, να μας ακολουθήσουν σε αυτό το όραμα, όπου δεν θα στηρίζουμε απλώς τους ανάπηρους συμπολίτες μας, αλλά ένα λιθαράκι τη φορά, θα γκρεμίσουμε τα τείχη που υψώθηκαν μπροστά τους χτίζοντας μια νέα συμπεριληπτική Κύπρο που όλοι θα είμαστε περήφανοι.

3.12.2022