Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη, στο εσωτερικό και σε ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις και αργά το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα σταδιακά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργά το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί μέχρι ταραγμένη , αλλά στα δυτικά και στα βόρεια μέχρι κυματώδης.

Την Τρίτη θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, και τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που στα ορεινά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία την Τρίτη θα σημειώσει πτώση, ενώ μέχρι την Πέμπτη θα ακολουθήσει σταδιακή μικρή άνοδο, κυμαινόμενη γύρω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 33°C 16°C 30%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 32°C 20°C 51%
Λεμεσός: 31°C 19°C 54%
Αεροδρόμιο Πάφου: 29°C 19°C 68%
Φρέναρος: 32°C 20°C 51%
Πρόδρομος: 26°C 17°C 47%
Πόλις Χρυσοχούς: 31°C 19°C 63%

(ΚΥΠΕ/ΠΚ/MK)