ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΜΜΕ

Δημητρίου: Δεν επιτρέπεται να πυροβολούμε τα πόδια μας προτάσσοντας αλλαγή της βάσης λύσης, όπως φανερά προτείνει ο κ. Κολοκασίδης και εμμέσως υπονοούν άλλοι. Ούτε και να παραγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης μετά τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο, που κάθε άλλο παρά πυροτέχνημα είναι.

 Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου, απάντηση στον Γιώργο Κολοκασίδη για το κυπριακό 

Σύνδεσμος: https://youtu.be/SLi2Luh4S7U

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα επαναφέρει στην ατζέντα της το κυπριακό, την ώρα που η αξιοπιστία της χώρας αλλά και του ελληνισμού αναβαθμίζεται λόγω και της σωστής στάσης στο θέμα της Ουκρανίας, οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στις τοποθετήσεις μας.

Δεν επιτρέπεται να πυροβολούμε τα πόδια μας προτάσσοντας αλλαγή της βάσης λύσης, όπως φανερά προτείνει ο κ. Κολοκασίδης και εμμέσως υπονοούν άλλοι. Ούτε και να παραγνωρίζουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης μετά τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο, που κάθε άλλο παρά πυροτέχνημα είναι.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τον εθνικό στόχο της λύσης του κυπριακού και να υπονομεύει την αξιοπιστία της, αμφισβητώντας η ίδια το συμφωνημένο πλαίσιο.  

26.5.2022