Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades, cuma akşamı Larnaka Genel Hastanesi'nin yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada hem sağlık hem de sosyal politikayı vurgulamanın hükûmetin tutarlı bir politikası olduğunu ve devlet hastanesinin sunduğu önemli hizmetlerden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanı ayrıca, Larnaka dönüştürülürken ve dönüşürken, modern bir Avrupa şehrinin vatandaşları için hayati önem taşıyan hizmetlerle ilgili bir başka projenin daha şehrin hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Anastasiades konuşmasında, "Doktor, hemşire ve sağlık personelinin de katkısıyla Genel Sağlık Sistemi'nin faaliyete geçmesi, Kıbrıs'ın birçok Avrupa ülkesinden çok daha iyi bir şekilde salgınla mücadele etmesini sağladı." dedi.

Devlet Sağlık Hizmetleri Teşkilâtı Genel Müdürü Kypros Stavridis konuşmasında, Larnaka Hastanesi'nin yeni kanadını şehir ve bölge için "hayati önemde" olarak nitelendirdi ve "Bugüne kadarki işleyişi; tıbbi, hemşirelik ve sağlık teknisyen personelinin hastalarımızın yararına iyileştirilmiş hizmetler sağlaması için gereken koşullarda çalışmasına yardımcı olduğunu da kanıtladı" diye ekledi.

Yeni binayla ilgili bilgi veren Stavridis, “Toplam 23.200 m² alana ve 24 milyon avrodan fazla toplam inşaat maliyetine sahip. Mevcut etapta 33 muayene odası ile Poliklinikler Bölümü, Hasta Hizmetleri Bölümü, Fizyoterapi Kliniği, Bevliye Kliniği, 21 diyaliz istasyonu ile Hemodiyaliz Bölümü, Talasemi Bölümü, Ayakta Kan Alma Merkezi, Kan Bankası ve diğerleri destek alanlarını kapsıyor." dedi.

Stavridis ayrıca, Sağlık ve Ulaştırma bakanlıklarına projenin uygulanmasındaki muazzam katkılarından dolayı içten teşekkürlerimi sunarak, "Onların desteği ve azmi olmasaydı bu özel hedefin gerçekleştirilmesi mümkün olamazdı" dedi.

KHA/ARM/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı