AB Hayat Boyu Öğrenme Programları Yönetimi Vakfı, perşembe günü gençler için yeni Erasmus+ Programları, Avrupa Dayanışma Programı ve Avrupa Portalı Eurodesk'in yönetimini duyurdu.

İlgili basın açıklamasında, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Petros Pashiardis, Vakfın kuruluşundan bu yana Avrupa Erasmus+ Programını yönettiğini ve okul eğitimi, meslekî eğitim ve öğretim, yüksek öğrenim, yetişkin eğitimi ve spor alanlarında hareketlilik ve iş birliği fırsatları sağladığını belirtti.

Yeni programların yönetimi ile Vakfın tüm ilgili tarafları bilgilendirmeye, onaylanmış projelerini uygulamak ve yönetmek için destek olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Basın Sorumlusu Thanos Athanasiou da konferansta bir konuşma gerçekleştirdi.

Vakıf Direktörü Dr. Stylianos Mavromoustakos, hem Avrupa'da hem de yurt dışında bireylerin yaşam boyu öğrenme yoluyla eğitim, meslekî ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan Erasmus+ programını tanıttı.

Yetkili programın sürdürülebilir kalkınma, kaliteli işler, sosyal uyum, inovasyonun teşvik edilmesi, Avrupa kimliğinin güçlendirilmesi ve topluma aktif katılım için koşullar yarattığını kaydederek Vakfın 2024 için alacağı fonun 24 milyon avroya yakın olduğunu da sözlerine ekledi.

Dr. Mavromoustakos ayrıca, 2022 Programının sonuçlarının hem Kıbrıs'ta hem de yurt dışından Kıbrıs'a 12.652 ve Kıbrıs'tan yurt dışına 5.722 hareketin gerçekleştirildiği diğer Avrupa ülkelerindeki olumlu etkiyi vurguladığını belirtti.

Vakıf, Erasmus+ Programlarının (Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor) ve Avrupa Dayanışma Programı'nın tüm faaliyetlerinin yönetimi için Ulusal Ajans görevi görüyor. Aynı zamanda Kıbrıs'taki Avrupa Ağı "Eurodesk"in işletilmesi için yetkili makam. Ayrıca, okullar arasındaki çevrim içi iş birliği programı olan eTwinning'i yönetiyor ve Meslekî Eğitim ve Öğretim alanındaki Ulusal Uzmanlar Ekibinin çalışmalarını koordine ediyor.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı