Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Maria Panayiotou, çiftçi örgütlerinin Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’e iletilmek üzere hazırladığı talep muhtırasını Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Kabul sonrası yaptığı açıklamada Panayiotou, çiftçilerin taleplerinin dikkate alınacağını ve "çiftçi örgütleriyle sürekli diyalog hâlindeyiz" dedi.

Muhtırayı kabul eden Panayiotou, çiftçi örgütlerini, talepleri görüşmek üzere cuma sabahı saat 08.00'de Tarım Bakanlığında buluşmaya davet etti.

Panayiotou, "Hükûmet olarak çeşitli AB kurumlarına katılarak, Avrupalı çiftçiyi koruma ortak hedefiyle hem çiftçilerimizin hem de Kıbrıs Cumhuriyeti'nin pozisyonlarını sunuyoruz" dedi ve "Nikos Christodoulides Hükûmeti'nin çalışma şekli teoride değil pratiktedir" diye ekledi.

Sabahki açıklamalarında teorik olarak "Çiftçilerin yanındayız, onlarla birlikte yürüyoruz" demediğini belirten Panayiotou, "ancak şunu söylüyorum, yönetim programımızda belirlenmiş belirli bir yol haritamız var ve bu Cumhurbaşkanı'nın da istediği bir şey. Tarım Bakanlığı ve çiftçi örgütleri, birincil sektörün ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hâsıla’sına (GSYH) şu anda yüzde 1,8 olan katkısını nasıl arttırabileceğimizi görmek için birlikte tekliflerimizi sunmak üzere çalışıyorlar" dedi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı