Gana Cumhurbaşkanı Nana Addo Dankwa Akufo-Addo Kıbrıs ile Afrika kıtasının batısında yer alan Gana Cumhuriyeti arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesini desteklediğini söyledi.

Kahire’de ikamet eden Kıbrıs’ın Gana yeni Yüksek Komiseri Poli İoannou 23 Şubat tarihinde Başkanlık Sarayı Jubilee House’da düzenlenen resmî bir tören sırasında Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo’ya güven mektubunu sundu.

Dışişleri Bakanlığına göre, Yüksek Komiser İoannou, Cumhurbaşkanı Akufo-Addo’ya Cumhurbaşkanı Christodoulides’in Gana halkına barış ve refah dileyerek selâmlarını iletti. Yüksek Komiser ayrıca, Kıbrıs ve Gana arasındaki hem ikili hem de Avrupa Birliği çerçevesinde bir dizi alanda iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla çalışacağı taahhüdünde bulundu.

Cumhurbaşkanı Akufo-Addo ise tören sırasında Yüksek Komiser Poli İoannou’ya üstlendiği yeni görev için tebriklerini ileterek başarılar diledi ve hem kendisi hem de Gana hükûmetinin ikili ilişkilerinin güçlendirilmesi konusunda desteğini teyit etti.

Gana Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’e samimi selamlarını ileterek Kıbrıs halkına refah ve ilerleme dileklerini ifade etti.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı