Moskova merkezli Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Kypros Yiorgallis, çarşamba günü Özbekistan’ın başkenti Taşkent'te düzenlenen özel bir törenle güven mektubunu sundu. Törende konuşan Kıbrıslı diplomat, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeye olan bağlılığını vurguladı.

Güven mektubu, ülke Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev adına Dışişleri Bakanı Saidov Bakhtiyor Odilovich tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides'in şahsi selamlarını ileten Dr. Yiorgallis, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeye ve iş birliğini hem ikili düzeyde hem de AB-Özbekistan ilişkileri çerçevesinde derinleştirmeye hazır ve kararlı olduğunu ifade etti.

Özbekistan Dışişleri Bakanı da Cumhurbaşkanı Christodoulides'e Cumhurbaşkanı'nın sıcak selamlarını iletti ve Büyükelçiyi göreve başlaması dolayısıyla tebrik etti. Ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkileri ikili ve çok taraflı platformlarda daha da güçlendirme çabalarının başarısı için dileklerini iletti.

Resmî törenin ardından yapılan görüşmede, Özbekistan Dışişleri Bakanı, ülkesinin dış politika önceliklerine ve ülkesi ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri geliştirme beklentisine değindi.

Dr. Yiorgallis, başkent Taşkent'teki temasları sırasında, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve özellikle Türk Devletleri Teşkilatı ve İslam İş birliği Teşkilatı çerçevesinde, uluslararası hukuku ihlâl ederek ayrılıkçı oluşumu yükseltme çabaları hakkında bilgi verdiği toplantılar gerçekleştirdi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı