Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, göç konusunu görüşmek üzere resmî bir ziyaret için Beyrut'a gittiler.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı Christodoulides ve Komisyon Başkanı von der Leyen, "Suriye'den gelen göçmenler" konusunu Lübnanlı yetkililerle görüşmek üzere Lübnan'a resmî bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Beyrut'ta Lübnan Başbakanı Najib Mikati tarafından karşılanan liderler, resmî açıklamalara göre öncelikle üçlü bir özel görüşme gerçekleştirdiler. Ardından, üç tarafın heyetlerinin katılımıyla genişletilmiş görüşmeler yapıldı.

Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, yazılı açıklamasında ziyaretin temel amacının Lübnan'a AB tarafından siyasî ve ekonomik destek sağlamak, ülkenin bölgesel gelişmeler nedeniyle karşılaştığı zorlukların üstesinden gelinmesi için görüş alışverişinde bulunmak, göçün etkili bir şekilde yönetilmesi ve Lübnan'ın istikrar ve refahını teşvik etmek için gerekli reformları hayata geçirmesi olduğunu belirtti.

Letymbiotis, "Avrupa Komisyonu Başkanı, uygulanması Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin girişimi olan ve AB'nin bölgede oynayabileceği aktif rolün somut bir kanıtı olan Lübnan Ekonomik Destek Paketini sunacak" dedi.

Görüşmelerin ardından basına açıklamalarda bulunulacak.

Daha sonra, Cumhurbaşkanı ve Komisyon Başkanı, Lübnan Parlamentosu'na giderek Meclis Başkanı Nabih Berri ile görüşecekler.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı