Charalambidou hukukun üstünlüğü  konusunu ve anayasal reformları görüşmek   için Malta'ya gidiyor

Malta'da son dönemde gerçekleştirilen anayasal reformlar ve hukukun üstünlüğü, konusu, çarşamba günü Malta’nın başkenti Valletta'ya gidecek olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcısı ve Asamble'nin Yolsuzlukla Mücadele Özel Temsilcisi Milletvekili Irene Charalambidou'nun Malta’da gerçekleştireceği temasların ana gündemini oluşturacak.

Temsilciler Meclisi tarafından yapılan açıklamada, Charalambidou'nun Valletta'da bulunacağı süre zarfında Malta Başsavcısı Dr. Victoria Buttigiec, Adalet Bakanlığı Genel Müdürü ve İnşaat Sektörü Reformu Genel Müdürü Johan Galea ve Yolsuzlukla Mücadele Daimî Komitesi üyeleriyle görüşmelerde bulunacağı belirtildi. Charalambidou ayrıca, Daphne Caruana Galizia Vakfını da ziyaret edecek ve öldürülen Maltalı gazeteci Daphne Caruana Galizia'nın oğlu Matthew Caruana Galizia ile bir görüşme yapacak.

Charalambidou'nun Malta ziyareti cuma günü, Malta Parlamentosu AGİT Parlamenter Asamblesi delegasyonu ve ülkedeki iki sivil toplum kuruluşu: Repubblika ve Occupy Justice delegasyonları ile ayrı ayrı  yapacağı üç toplantıyla sona erecek.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı