"Önce İnsanlar: Dijital Geleceği Birlikte İnşa Etme" temasıyla düzenlenen 32. Avrupa Bilgi Sistemleri Konferansı (European Conference on Information Systems, ECIS), ilk kez Kıbrıs'ta gerçekleştirilecek. Konferans 13-19 Haziran 2024 tarihleri arasında Baf'ta gerçekleştirilecek.

Kıbrıs Teknoloji Üniversitesinden (TEPAK) yapılan duyuruya göre, TEPAK’ta öğretim görevlisi olan Dr. Ariana Polyviou, İşletme Yönetimi, Girişimcilik ve Dijital İşletme Bölümünden, konferansın organizasyon komitesinde yer alıyor.

Avrupa Bilgi Sistemleri Konferansı (ECIS), Association of Information Systems’in (Bilgi Sistemleri Derneği) Avrupa, Afrika ve Orta Doğu için düzenlediği en prestijli konferans ve dünya genelinde Bilgi Sistemleri alanında akademisyenler ve araştırmacılar için en önemli etkinliklerden biri olarak kabul ediliyor.

ECIS, bilgi sistemleri alanındaki bilgi alışverişi ve araştırmayı teşvik eden bir platform olarak biliniyor. Konferans, tüm dünyadan akademisyenleri, araştırmacıları ve profesyonelleri bir araya getirerek bu alandaki son gelişmeleri, yenilikleri ve zorlukları ele almayı hedefliyor.

Duyuruda, katılımcıların araştırma sonuçlarını sunma, ağ kurma ve teknoloji aracılığıyla insan yaşamını ve toplumu iyileştirme konularındaki çalışmaları tartışma fırsatına sahip olacağı vurgulandı. Bu yılki konferansa 800'den fazla katılımcının beklendiği belirtildi.

Konferans, Bilgi Sistemleri Araştırması ve Uygulamalarında Yapay Zekâ, Yapay Zekânın Kuruluşlar ve Toplum Üzerindeki Etkileri, Çalışmanın Geleceği, İnsan-Yapay Zekâ İş birliği, İş Analitiği, İş Süreçleri Yönetimi ve Dijital İnovasyon gibi konuları kapsayan 25 ana tematik oturum içeriyor.

Konferansta ayrıca Bilgi Sistemlerinde Bilgi ve İnsan Davranışı, Veri Yönetimi ve Paylaşımı, Ekosistemlerde Veri Kullanımı, Dijital Hizmet Sistemleri, Dijital Dönüşüm, Dijital Öğrenme ve Öğretme, Oyunlar ve Metaverse, BİT Kullanımının Sosyal ve Etik Etkileri, Blockchain ve Finansal Teknoloji (Fintech) gibi konular ele alınacak.

Yeşil Bilgi Sistemleri ve Sürdürülebilir Kalkınma, Sağlık Bilgi Teknolojileri ve Sağlık Bakımı Bilgi Sistemleri, İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, Yenilik, Bilgi Sistemleri İnovasyonu, Benimseme ve Yayılımı, Dijital Çağda Strateji, Yönetişim ve Bilgi Sistemleri Tedariki, Yenilikçi Araştırma Yöntemleri, Tasarım Araştırması ve Bilgi Sistemlerinde Tasarım Yöntemleri, Sosyal Medya ve Sanal Dünyalar ve Dijital Çalışma da tartışılacak konular arasında yer alıyor.

Ana tematik oturumların yanı sıra, konferans kapsamında 17 paralel etkinlik ve atölye çalışması da düzenlenecek.

Açıklamada, "32. Avrupa Bilgi Sistemleri Konferansı gibi önemli bir konferansa ev sahipliği yaparak, Kıbrıs, akademik ve araştırma faaliyetlerinin merkezi olarak profilini güçlendiriyor ve Bilgi Sistemleri ve Teknoloji alanındaki önemini vurguluyor" denildi.

Aynı zamanda, duyuruda Kıbrıs'ta eğitimi ve araştırmayı teşvik etmek, dünya çapından öğrencileri ve akademisyenleri çekmek, uluslararası ağlar kurmak ve araştırma ve inovasyonda uluslararası iş birliklerini genişletmek için büyük bir fırsat sunduğu vurgulandı.

Konferansın daha sürdürülebilir bir gelecek hedefinin bir parçası olarak, Baf Belediyesi iş birliğiyle yeşil alan yaratmak için ağaç dikme etkinliği de gerçekleştirilecek.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı