Kıbrıs, 27 ve 28 Haziran 2024 tarihlerinde iki üst düzey toplantıya ev sahipliği yapacak. Söz konusu toplantılar; "Akdeniz'de Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Büyüme için Eğitim" konulu MED9 Bakanlar Toplantısı ve "Sürdürülebilir Bir Gelecek için Gençliğin Güçlendirilmesi- Gençlik Girişimciliği ve Katılımı" konulu Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) Uluslararası Eğitim ve Sürdürülebilir Kalkınma Forumu’dur.

MED9 toplantısı ve UNECE Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Forumu'nun, iklim değişikliği ve çevresel bozulmanın yol açtığı çok boyutlu zorlukların ele alınmasına yönelik tartışmaların ve bilgi ve bilimsel veri alışverişinin teşvik edilmesindeki büyük önemi, salı günü Athalassa Çevre Eğitim ve Bilgi Merkezi'nde düzenlenen bir basın toplantısında Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Athena Michaelidou tarafından dile getirildi.

Bakan, söz konusu iki toplantının mesajının "çevresel zorlukların ele alınmasına duyulan acil ihtiyaç ve gezegenimizi koruma yükümlülüğümüz" olduğunu da sözlerine ekledi.

Bakan ayrıca, "bu süreçte odak noktası ve başrol oyuncuları, iki zirve aracılığıyla yarının liderleri ve bugünün değişim ajanları olarak gördüğümüz gençlerimizdir" dedi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı