Araştırma ve İnovasyon Vakfı (Research and Innovation Foundation, RIF), perşembe günü enerji sektöründe inovasyonu hızlandırmak amacıyla 1,6 milyon avro bütçeli "Ticari Kavram Kanıtı - Enerji" adlı yeni bir fon programı duyurdu.

Belirtildiği üzere, programın temel amacı, pilot uygulamalardan ticari olgunluğa geçiş çözümlerini desteklemek ve sahada hâlihazırda dağıtılan çözümleri ölçeklendirmek ve optimize etmek için Ar-Ge çabalarını yoğunlaştırmaya yardımcı olmak.

İlgili açıklamada nihaî hedefin, mevcut teknolojilerin performansını, güvenilirliğini, verimliliğini ve maliyet etkinliğini artırarak, öncelikle endüstriyel ve ticari uygulamalarda yaygın olarak benimsenmelerini sağlamak olduğu belirtildi.

Vakfa göre, program aracılığıyla işletmelerin enerji üretimi, depolama, iletim ve dağıtım alanlarındaki zorlukları ele alacak ve şebeke entegrasyonu, yenilenebilir enerji kullanımı ve enerji sistemi dayanıklılığındaki temel zorlukları çözecek bir teknolojinin/bilgi birikiminin ticari endüstriyel uygulama potansiyelini doğrulama fırsatı bulacakları bekleniyor.

Proje başına maksimum finansmanın 200.000 avro olduğu ve ilgilenen tarafların https://t.ly/3xQsR adresinden daha fazla bilgi bulabileceği, tekliflerin 25 Ekim 2024'e kadar IRIS portalı üzerinden sunulacağı belirtiliyor.

Bu Çağrı, Toparlanma ve Dayanıklılık Fonu tarafından finanse edilecek. Daha fazla bilgi için ilgilenen taraflar, RIF'in Ortak Destek Merkezine 22205000 numaralı telefondan veya support@research.org.cy e-posta adresinden ulaşabilirler.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı