Kıbrıs Cankurtarma Millî Takımı, 25-27 Temmuz 2024 tarihlerinde Stadio Olimpico del nuoto'da düzenlenen 1. Akdeniz Cankurtarma Oyunları'nda üçüncü sırayı elde etti. Takım, yedi bireysel bronz madalya, iki takım bronz madalya ve iki takım gümüş madalya kazandı.

 

Kıbrıs Cankurtarma Federasyonu'nun açıklamasına göre, millî takımda iki kadın ve dört erkek olmak üzere altı sporcu yer aldı. Sporcular Stavros Alkiviadis, Christos Manolis, Tefkros Papasavva Junior, Stefani Hacholiades, Chrysoula Karamanou ve Anestis Vasileiou'dan oluşuyordu.

 

Federasyon, "Bu sonuç bizi memnun ediyor ve bunu, dünya ve Avrupa cankurtarma şampiyonalarında başarı hedefleyen güçlü bir millî takımın başlangıcı olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Yarışmalar, 200 metre engelli yüzme ile başladı. Chrysoula Karamanou ilk bronz madalyayı kazanırken Christos Manolis 4. ve Anestis Vasileiou 5. sırayı aldı.

 

Stefani Hacholiades, 100 metre palet ile manken taşıma yarışmasında ikinci bronz madalyayı kazandı. Aynı yarışmada Stavros Alkiviadis genel sıralamada dördüncü oldu.

 

İkinci gün, Kıbrıs üç bronz madalya daha kazandı. Christos Manolis 100m Rescue Medley'de, Anestis Vasileiou 100m Mixed Lifesaver'da ve Chrysoula Karamanou 100m Manikin Carry Fins'de madalya elde etti.

 

Üçüncü gün, Tefkros Papasavva Junior ve Stefani Hacholiadis 50m Manikin Carry'de üçüncü oldular. Ayrıca erkekler ve karma takımlar 4x25 Manikin Relay ve 4x50 Lifesaver Relay'de ikinci sırayı elde ettiler.

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı