Mülteciler konusu, perşembe günü New York'ta, Cumhurbaşkanı'nın talebi üzerine Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides arasında yapılan görüşmede ele alındı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan basın açıklamasında, görüşmede bölgedeki gelişmeler ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin diğer AB üyesi ülkeleriyle birlikte Suriye’den gelen göç akışlarının ele alındığı, mültecilerle ilgili Avrupa Birliği’nin (AB) politikasının her zaman Mülteciler Yüksek Komiserliği ile iş birliği içinde ve uluslararası hukuk bağlamında kademeli olarak yeniden değerlendirildiği belirtildi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Christodoulides, artan mülteci akışlarına ve işgal altındaki topraklardan geçen düzensiz mülteci akışlarını anlattı.

Basın açıklamasında görüşmede Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Suriye’deki Birleşmiş Milletler (BM) çabalarına desteği ele alındı, Kıbrıs’ın, özellikle Lübnan’dan olmak üzere bölgeden üçüncü ülke vatandaşlarının Kıbrıs üzerinden tahliyesi durumunda durumu yönetmeye hazır olduğu belirtildi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı