Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin Hükûmetinin, Kıbrıs vatandaşları için vize zorunluluğunu kaldırmaya karar verdiğini açıklandı. Yi, New York’ta yapılan BM Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde perşembe günü Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Cumhurbaşkanı Christodoulides’in Çin Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü ve görüşmede iki ülke arasındaki mükemmel ilişkilerin teyit edildiğini söyledi.

Sözcü, Wang Yi’nin Cumhurbaşkanı Christodoulides’i Çin Hükûmetinin, Kıbrıs vatandaşları için vize zorunluluğunu kaldırma kararı hakkında bilgilendirdiğini belirtti. Letymbiotis, “Bu ikili ilişkileri daha da güçlendirdiğini kanıtlanıyor” dedi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Christodoulides ve Yi Kıbrıs ve Çin hükûmetleri arasında hava taşımacılığı alanında imzalanan iş birliği anlaşmasını da memnuniyetle karşıladılar.

Sözcü, görüşme sırasında Kıbrıs sorunundaki gelişmelerin de ele alındığını belirterek Çin Halk Cumhuriyeti’nin ilke ve prensipler temelinde Kıbrıs’ı daima destekleyen ülkeler arasında bulunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Christodoulides görüşmede Çin Dışişleri Bakanı’nı Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler; Kıbrıs Rum tarafının müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla harcadığı çabalar ve BM Genel Sekreteri ile yaptığı son görüşmenin sonuçları hakkında da bilgilendirdi.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı