Ulaştırma, İletişim ve Bayındırlık Bakanı Alexis Vafeades, yabancı yatırımcıların yanı sıra Kıbrıslı yatırımcıların da Larnaka limanına ilgi gösterdiğini bildirdi ve Kıbrıslıları liman için ihale sürecine katılmaya çağırdı.

Vafeades, cuma günü Larnaka Belediye Başkanı ve Ad Hoc Komitesi ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamalarda, Larnaka limanı ve marinasının geliştirildiğini, projenin gelecek nesillere hizmet edecek şekilde olması gerektiğini söyledi.

Orta Doğu’daki durum göz önüne alındığında liman için bir yatırımcı bulmanın kolay olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Vafeades, son üç ayda yaptığı telefon görüşmelerinin ve özel sektördeki birçok kişiden gelen raporların bir yatırımcı bulunacağı konusunda kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi.

Katar’ın ilgi gösteren tek yatırımcı olmadığını, ilgi gösteren başka yatırımcılar da olduğunu açıklayan Ulaştırma Bakanı, ilgilenen Kıbrıslıların da olduğunu belirterek “Eğer ihale sürecine girebilirlerse, Kıbrıslıların bunu almasını istiyoruz” dedi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı