Kıbrıs Haber Ajansının elde ettiği bilgilere göre, Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantelas’ın, cuma günkü Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında hastaneler, kapalı yapılar, huzur evleri ve savunmasız gruplara ev sahipliği yapan diğer merkezler gibi yüksek riskli mekânlar hariç, kapalı alanlarda yüz maskesi takma zorunluluğunun askıya alınması konusunda bir öneri sunacağı belirtildi.

 

Aynı kaynaklara göre, söz konusu önerinin onaylanması durumunda kapalı mekânlarda maske takma önerisinin askıya alınması tedbiri 1 Haziran’dan (çarşamba günü) itibarıyla uygulamaya girecek.

 

Bilimsel Danışma Kurulu üyelerinin çoğunluğunun belirli koşullar altında kapalı alanlarda maske kullanımı gerekliliğinin askıya alınmasını desteklediği belirtildi. Bilim insanları Sağlık Bakanı’na öneride bulundular; iki yıl için uygulamaya devam eden maske takma tedbirinin askıya alınması için Bakan cuma günü Bakanlar kuruluna öneri sunacak.

 

Kaynaklara göre, bazı bilim insanlarının pandemi ile ilgili durumun kimsenin ne olacağını bilmediği ve durumun akışkan olduğundan dolayı maske takma tedbirinin askıya alınması konusunda hâlâ çekinceleri olduğu belirtildi.

 

KHA/JV/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı