Hükûmet programının sağlık ayağındaki Genel Sağlık Sistemi’nin (GESY) iyileştirilmesi, perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades'in başkanlık ettiği "Herkes için Sağlık" konulu geniş kapsamlı bir toplantıda ele alındı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Anastasiades, GESY'nin desteklenmesi için talimatlar verdi.

Hükûmet Sözcüsü Marios Pelekanos, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda, toplantıya Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantelas, Ulaştırma, İletişim ve Bayındırlık Bakanı Yiannis Karousos, Araştırma, İnovasyon ve Dijital Politika Müsteşarı Kyriakos Kokkinos'un yanı sıra HIO ve CySEC yetkilileri ve temsilcilerinin de katıldığını söyledi.

Pelekanos, toplantıda, hükûmetin programının 2013'ten bu yana bir ayağı olan "Herkes İçin Sağlık" stratejisinin gözden geçirildiğini ve gelecekteki eylemlerin, politikaların ve altyapı projelerinin, özellikle de "Kıbrıs’ta Yarın" planında yer alan hususların uygulanmasına yönelik planlamanın değerlendirildiğini söyledi.

Ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana tüm vatandaşların yararına en büyük reform olarak değerlendirilen GESY'nin desteklenmesi için Cumhurbaşkanı'nın genel durumu izleme talimatı verdiğini belirtti.

Hükûmet Sözcüsü, "Kıbrıs’ta Yarın" planının, Kıbrıs'ta yüksek kaliteli sağlık hizmetlerine evrensel erişim, esnek ve etkili bir sağlık sistemi için sağlık sektöründe reformlar ve önemli yatırımlar içerdiğini de sözlerine ekledi.

Pelekanos bilgilendirmesini, gerekli tüm verilerin toplanması ve güncellenmesi tamamlandıktan sonra, Cumhurbaşkanının bir basın toplantısında vatandaşları yapılan çalışmalar ve geleceğe yönelik planlar hakkında bilgilendireceği bilgisiyle sonlandırdı.

 

KHΑ/NST/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı