Avrupa Birliği (AB) Infopoint ve Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi’nin (CVAR) iş birliğinde AB fonuyla hazırlanan “Kıbrıs’a Özgü Mutfak Deneyimleri” isimli kısa belgeselin gala gösterimi salı akşamı İş Birliği Evi’nde yapıldı.

Yapılan basın açıklamasına göre etkinlikte konuşan Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Desteği Genel Müdürlüğü Araştırma Koordinasyon ve Yardım Programı Direktörü Judit Rózsa, bu belgeselin özünde toplumlar arasındaki uyum ve barışa bir taahhüt, Kıbrıs halkını birbirine bağlayan ortak geleneklerin sergilenmesi, gelecek için bir umut mesajı olduğunu belirtti.

Rózsa “Bu belgeselle Kıbrıs halkı arasında barış ve dayanışmanın güçlendirilmesi mesajı güçlenir. Böyle bir girişimi destekleme fırsatı bulduğumuz için gururluyuz. Avrupa Komisyonu olarak Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini desteklemeye devam edeceğimiz taahhüdünü tekrarlamak isterim” şeklinde konuştu.

Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi (CVAR) İcra Direktörü Rita Severis de konuşmasında, belgesel projesinin beklentileri aştığını, birbirleriyle tanıştıklarını, sohbet ettiklerini, birbirleriyle şakalaştıklarını, eğlendiklerini, birlikte çalıştıklarını, birbirlerinden bir şeyler öğrendiklerini ve yemeklerin iki toplum için de çok tanıdık oldukları için kendilerini geçmişte birbirlerine bağladığını ve geleceğe de götüreceğini anladıklarını söyledi.

“Kıbrıs’a Özgü Mutfak Deneyimleri” isimli kısa belgesel yerel kanallarda yayınlanacak ve daha sonra da etkinlik gösterimleri sosyal medya kanallarından duyurulacak.

Belgeselin fragmanı

https://www.youtube.com/watch?v=rXpOdNLGEGU&t=2s adresinden izlenebiliyor.

KHA/MG/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı