Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) yaptığı açıklamada, bilgi toplamak ve Kıbrıs'ı tanıtmak amacıyla ABD’ye gerçekleştirilen ilk keşif gezisinin olumlu bir ilk izlenim bıraktığından bahsetti.

Müsteşar, Kıbrıs turizminin yeni imajını ve kimliğini tanıtmak için Washington ve New York'ta Kıbrıslı gurbetçiler ile  seyahat acente ve ajanslarla toplantılar yaptı.

Turizm Müsteşarı, KHA'ya yaptığı açıklamada, yaptığı toplantılardan ve Müsteşarlığının Amerika pazarına girme hedeflerinden bahsetti.

Amerikan Seyahat Danışmanları Derneği, ASTA (American Society of Travel Advisors), Macera, Seyahat Ticaret Derneği, ATTA (Adventure, Travel Trade Association) ve Amerika Birleşik Devletleri Tur Operatörleri Derneği, USTOA (United States Tour Operators Association) ile önemli görüşmeler gerçekleştirildiğini söyleyen Perdios, ilgili üç bağlantının büyük önem taşıdığını çünkü turizm sektöründe aktif olan ve Amerika'nın kapısını Kıbrıs'a açabilecek, karşılığında da bu büyük pazarı yavaş yavaş geliştirilmesine yardımcı olabilecek önemli sayıda üyeleri olduğunu söyledi.

Turizm Müsteşarı, tanınmış Amerikan gemi şirketi Royal Caribbean'ın şimdiden Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz bölge ofisi açarak Amerikan pazarında tanınırlık yaratılmasına katkıda bulunacağını aktardı.

New York'un Astoria semtinde gerçekleşen etkinliğin sonunda Müsteşar, KHA'ya Amerika pazarına yaklaşmak için yaptığı bu ilk geziden olumlu izlenimler edindiğini belirtti.

Kıbrıs'ın turizm tanıtımına ilişkin etkinlik öncesi gurbetçilerle de konuşan Perdios, ailelerinden ve kendi insanlarından uzakta yeni bir hayat kurmak için yurt dışına çıkma kararlarına değinerek, "Bu çok saygı duyduğum bir şey. Rolünüz çok önemli. Sizler bizim Amerika elçilerimizsiniz ve bu yüzden bu akşam burada olmanız çok önemli" dedi.

KHA/ARM/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı