Kıbrıs’ta bir Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bölge ofisi kurulmasıyla ilgili imza töreninde konuşan WHO Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge, iş birliğinin giderek “güçlüden daha da güçlüye” gittiğine dikkat çekti.

WHO bölge ofisi, Larnaka’da kalıcı bir bina bulunana kadar geçici olarak birkaç hafta içinde Larnaka bölgesindeki Livadia’da faaliyete geçecek.

İmza töreninde Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides de hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Sağlık Bakanı Michalis Hadjipantela, WHO’nun merkezinin dünyanın en iyisi olmasını istediklerini, bu önemli anlaşmanın Kıbrıs’a bölgedeki aktif bir görev sağlayacağını ifade etti. Hadjipantela konuşmasında, Kıbrıs’la iş birliği çerçevesinde Shriners Hastanesi doktorlarının ortopedik sorunları olan Ukrayna’dan gelen çocukların muayene edeceği yeni bir projeye başlanacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı, “Bölgede, uluslararası bir görevimiz olmasını istiyoruz. İnsanımız vardır ve bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

WHO Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge de konuşmasında, anlaşmanın WHO ve stratejik bir konumu olan Kıbrıs arasında uzun zamandan beri var olan ilişkilerin önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirtti.

Koronavirüsü salgınından önemli dersler aldıklarını, salgının tüm dünyaya küresel dayanışma ve ortaklığın ülkeleri krizlerle baş edebilecekleri bir yola soktuğunu, sağlık servislerini ve alt yapıyı güçlendirdiğini kaydeden WHO yetkilisi, bir sonraki sağlık krizlerine karşı kesintisiz sağlık hizmeti vermeye devam etmek için hazırlıklı olmak gerektiğini vurguladı.

Dr. Kluge konuşmasında Kıbrıs’ın koronavirüs salgını krizi sırasında süratli tedbirler almasından övgüyle söz etti; bölgenin Kıbrıs’tan öğreneceği çok şeyler olduğuna dikkat çekti.

KHA/MG/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı