Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades bugün (28 Ocak 2023 Cumartesi) Trodos bölgesini ziyaret ediyor.

Cumhurbaşkanı aralarında Limasol- Saitta otoyolunun inşaat projesinin kontrolünün de bulunduğu tamamlanan veya proje aşamasında olan birçok alt yapı çalışmalarını yerinde denetleyecek tamamlanan bazı projelerin açılışını yapacak.  

Cumhurbaşkanı'nın ziyareti ile ilgili duyuruda, Limasol- Saitta otoyolunun inşaat projesinin; birçok topluluğun yeniden canlanmasında belirleyici bir katkı sağlayacağı, kırsal bölge insanının Limasol'un dağlık bölgelerindeki köylerde kalmalarına daha güçlü destek olacağı ve kentleşme olgusunu sınırlayacak bir proje olduğu belirtiliyor.

İlgili projenin, bölgede trafiğin artmasına katkıda bulunmasının   beklendiği belirtilen açıklamada, projenin Pitsilia ve Trodos'un daha geniş alanı açısından önem arz ettiği vurgulandı. Bu arada Cumhurbaşkanı’nın, bölge ziyareti kapsamında Agridia'daki Trodos Gözlemevi'ni de denetleyeceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı gün içinde Kyperounda'daki Trodos Bölge Hastanesini ziyaret edecek Verem ve İlk Yardım Kliniği'nin açılışını yapacak. Cumhurbaşkanı ayrıca Kyperounda İlkokulu'nun açılışını da yaprak, Trodos Kayak Merkezi'nin temelini atacak.

KHA/ARM/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı