Θέατρο ΔΕΝΤΡΟ

Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα,  Λευκωσία 

 

Παιδική Σκηνή

Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα Λευκωσία

Κυριακή 14 Απριλίου Πρεμιέρα της Παιδικής Παράστασης 

"Κι Εγώ;»: Μία αληθινή ιστορία"  από την Παιδική Σκηνή του θεάτρου Δέντρο

η ώρα 1100 

Ένα έργο του Αχιλλέα Κουκκίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Λούρα

Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει, μία αλλιώτικη παράσταση με ένα αλλιώτικο κείμενο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και μια πραγματική στιγμή, με τίτλο «Κι Εγώ;» του Αχιλλέα Κουκκίδη.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Θανάση, ένα 9χρονο μικρό αγόρι που ζει με τον παππού του, τον οποίο αναγκάζεται να χάσει λόγω ασθένειας. Η ανακοίνωση, η αντιμετώπιση, η φιλία και η διαδικασία ενός παιδιού να βρει την παρουσία μέσα στην απουσία, αποτελεί την κύρια πλοκή του έργου. Το πρωτότυπο αυτό έργο απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, ενώ η πλοκή του αναμένεται να ενεργοποιήσει συναισθήματα, να αφυπνήσει συνειδήσεις και να κερδίσει τις καρδιές των θεατών ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η Κατερίνα Λούρα, η σκηνοθέτιδα της παράστασης και ο Αχιλλέας Κουκκίδης, συγγραφέας, κλινικός ψυχολόγος, ο οποίος μετά από εκατοντάδες συζητήσεις με παιδιά και ενήλικες, αναλύοντας τις έννοιες ασθένεια, απώλεια και πένθος, αποφάσισαν να φέρουν αυτό το ταμπού της καθημερινότητας επί σκηνής. Έχοντας ως κύρια ανάγκη και έγνοια - η έννοια απώλεια - να μην χρωματιστεί με μελανά χρώματα αλλά να αντιμετωπιστεί και να ενδοβληθεί, η δημιουργική ομάδα σκιαγραφεί το θέμα με δραματουργική αισιοδοξία, τονίζοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, παρόλο που όλα φαίνονται να τελειώνουν, τίποτα μέσα στον άνθρωπο δεν χάνεται παντοτινά.

Πώς βρίσκει αυτό το μικρό αγόρι τον χαμένο γονέα μέσα του, πώς η αλήθεια απελευθερώνει και πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι παιδαγωγοί την απώλεια στις συζητήσεις τους;

Αφού η ζωή είναι μια αλυσίδα απωλειών, αφού ο κόσμος χαρακτηρίζεται από το απρόβλεπτο, πώς μαθαίνουμε να χτίζουμε μέσα μας χώρους όπου κατευνάζουμε την απειλή και το τέλος; Πώς συνεχίζουμε τη ζωή μας έχοντας αυτό το δεδομένο ως επίγνωση;

Σε αυτό το έργο, οι πρωταγωνιστές ζούν ένα πραγματικό παράδειγμα αυτής της επούλωσης και της επανασύνδεσης χωρίς να αφήσει κατάλυπο στη σχέση με τη ζωή. Η Κατερίνα Λούρα και οι ηθοποιοί κάνουν μια δραματική βουτιά από την επιφάνεια μιας καθημερινότητας στον Άδη και αναδύονται ξανά σε μια επιφάνεια, όπου πια οι πράξεις και τα συναισθήματα χρωματίζονται με αξία. Σε μια παράσταση κίνησης, ήχου, συναισθημάτων και ωμής αλήθειας, οι θεατές θα ταξιδέψουν μέσα από ένα γαϊτανάκι συναισθημάτων προς την κάθαρση.

Σε μια χώρα που οι σχέσεις με τα παιδιά περιστρέφονται εξώφθαλμα γύρω από τις σχολικές επιδόσεις, το Θέατρο Δέντρο, με την παράσταση αυτή, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για συναισθηματική σύνδεση και βαθιά επικοινωνία με τα παιδιά.

------------------------

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Αχιλλέας Κουκκίδης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Λούρα

Σκηνικά - κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Μουσική σύνθεση: Κυριακή Ιακωβίδου

Κίνηση: Σταυρούλα Κάλφα

Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης

Οπτική Επικοινωνία | Αφίσα-Τρέιλερ: Κρίτων Δούρις

Βοηθός σκηνοθέτη: Ραφαήλ Θωίδης

Επικοινωνία: Ναταλία Σωτηρίου

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Λούρα - Katerinaloura@yahoo.gr

Παραγωγή: Θέατρο Δέντρο

Επί Σκηνής:

Σταύρος Λούρας, Κατερίνα Λούρα, Κρίστυ Χαραλάμπους, Στέφανος Κασάπης, Νικόλας Κουρουζίδης, Κυριακή Ιακωβίδου και ο μικρός Μαρτίνος Κυριακίδης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ | 14/04/2024 | 11:00 π.μ.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ | 21/4, 28/4, 19/5, 26/5 | 11.00 π.μ.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ | 12/5 | 11.00 Π.Μ.

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΠΑΛΙΟ ΞΥΔΑΔΙΚΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ | 18/5 | 4.00 Μ.Μ

Διάρκεια Παράστασης 65’

------------------------

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: www.soldouttickets.com.cy,

στα καταστήματα STEPHANIS

και στο 99520835

ΕΙΣΟΔΟΣ: €10 | €8 (ατέλεια, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)

--------------------------------------------

«ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ»

του Άκη Δήμου

Έργο γραμμένο την εποχή των μνημονίων «Το κενό αυτοπροσώπως» του Άκη Δήμου έχει ως φόντο την οικονομική κρίση και την ελληνική πολιτική ιστορία από τη Δικτατορία, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση και μετά, μέχρι και την «πρώτη φορά Αριστερά». Η αίσθηση της ματαίωσης -ατομικής και συλλογικής- είναι η αφορμή για τα όσα θα δούμε επί σκηνής στην παράσταση που σκηνοθετεί ξανά για το Θέατρο Δέντρο, ο Γιώργος Μουαΐμης, ένα χρόνο μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Μαμά».

Ως «μια κωμωδία για την ήττα» προσδιορίζει το έργο ο ίδιος ο συγγραφέας και πως αλλιώς αφού πρόκειται για μια γλυκόπικρη κωμωδία -ένα περίτεχνο σκηνικό παιχνίδι με καταιγιστικούς διαλόγους- που σατιρίζει ήθη και παθογένειες μιας κοινωνίας απαθούς, βολεμένης στον καναπέ…

Τους τέσσερις ήρωες-αντιήρωες του έργου ενσαρκώνουν με περίσσια ερμηνευτική μαεστρία ο Σταύρος Λούρας, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Έρικα Μπεγέτη και ο Άγγελος Χατζημιχαήλ. Μαζί τους επί σκηνής η πιανίστρια Κυριακή Ιακωβίδου.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Τι σχέση μπορεί να έχει μια φονική γραβάτα με ένα ερωτικό τρίο, ένα drag show στη Μαδρίτη με την ιστορία ενός παιδιού αγνώστου πατρός ή το τηλεφώνημα ενός ογκολόγου με ένα δείπνο με τηγανητά χέλια;

Τέσσερις άνθρωποι, ένας κριτικός θεάτρου, η άτυπη βοηθός του, μία διεθνώς επιτυχημένη σχεδιάστρια ρούχων και ο μυστηριώδης νεαρός που τη συνοδεύει, προσπαθούν να κλείσουν ανοικτούς λογαριασμούς σε ένα μεσοαστικό διαμέρισμα, το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα.

Ο «καναπές» ως να είναι ένας ακόμη ρόλος στο έργο, δεν μπορεί παρά να συμβολίζει την «καθεστηκυία» αποχαύνωση της κοινωνίας.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης

Σκηνικά - κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Μουσική σύνθεση: Κυριακή Ιακωβίδου

Κίνηση: Σταυρούλα Κάλφα

Φωτισμοί – trailer παράστασης: Χρίστος Γωγάκης

Σχεδιασμός αφίσας-γραφικά: Αγνή Παύλου

Φωτογραφίες: Νίκος Μυλωνάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Άγγελος Χατζημιχαήλ

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Λούρα

Παραγωγή: Θέατρο Δέντρο

Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Γεωργία Μεσιήτη

Email: georgia.music@gmail.com

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Σταύρος Λούρας, Αννίτα Σαντοριναίου, Έρικα Μπεγέτη, Άγγελος Χατζημιχαήλ

Στο πιάνο: Κυριακή Ιακωβίδου

Παραστάσεις

ΑΠΟ  24/02/2024 - 21/04/2024

Παρασκευή 2030 – Σάββατο 2030 και Κυριακή 1900

Θέατρο Δέντρο: Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα, 1041 Λευκωσία | τηλ.: 99 520835

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

www.soldouttickets.com.cy | Kαταστήματα STEPHANIS

Και στο τηλ.: 99 520835

 

Τιμές εισιτηρίων:

€ 15 κανονικό

€ 12 μειωμένο* (μόνο από το ταμείο του Θεάτρου Δέντρο)

*Συνταξιούχοι, ηθοποιοί, φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, μέλη του α.π.κυ. ↘Απαραίτητη η επίδειξη της νόμιμης ταυτότητας στο ταμείο, κατά την είσοδο στο θέατρο

------------------------------------------------------------------------------------

ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία

Θεατρική παράσταση 

"ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ"

Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση…

Πληροφορίες

Ο Γκέλμαν καταγράφει στα έργα του την αλλοτρίωση της ανθρώπινης υπόστασης που μεταβάλλεται διαρκώς μέσα από τις παθογένειες του καπιταλισμού. Στο «Και τώρα οι δύο μας» κάνει σαφές πως ο φιλόδοξος εργάτης, ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά, μοιραία εγκλωβίζεται στους μηχανισμούς τους χωρίς να μπορεί να βγει από 'κει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί με την πάγια της τακτική -του υπόσχεται ευκαιρίες για επιτυχία εκμεταλλευόμενη τα προσόντα και τις ικανότητες του προς όφελος και εξυπηρέτησή της, οδηγώντας τον (μας) σε πλήρη ηθική απαξίωση.

Η εμμονή για κοινωνική ανέλιξη αποδεικνύεται καταστροφική για το ζευγάρι του έργου οδηγώντας τους δύο ήρωες σε συναισθηματικό ακρωτηριασμό. Κάποιος θα πληρώσει, ακόμη και χωρίς να φταίει. Το τίμημα είναι βαρύ. Τους δύο ρόλους υποδύονται ο Χρήστος Σουγάρης και η Κατερίνα Λούρα. Μαζί τους επί σκηνής η Κυριακή Ιακωβίδου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Συναντάμε τους «ήρωες» μετά από είκοσι χρόνια γάμου. Έχουν ένα παιδί 16 χρονών. Εκείνος, πολιτικός μηχανικός. Εκείνη, διανοούμενη.

Εκείνος, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί πάτησε επί πτωμάτων ξεπουλώντας κάθε αρχή και κάθε αξία. Εκείνη, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί, γνώριζε μα σιωπούσε. Το μέλλον του παιδιού ήταν το άλλοθι τους. Η μεταξύ τους σύγκρουση είναι αναπόφευκτη -για εκείνα που θέλησαν και κυρίως για εκείνα που εύχονται να μην είχαν συμβεί. Στη άγρια μάχη της επικράτησης κανείς δεν βγαίνει νικητής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά -κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Μουσική: Αντρέας Μουστούκης

Κίνηση: Σταυρούλα Κάλφα

Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης

Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Λούρα

Παραγωγή: Θέατρο Δέντρο

Επί σκηνής:

Χρήστος Σουγάρης, Κατερίνα Λούρα, Κυριακή Ιακωβίδου

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 29 Μαρτίου (Παρασκευή), 22:45

ΛΕΥΚΩΣΙΑ / Θέατρο Δέντρο

- 31 Μαρτίου (Κυριακή), 21:30

- 3 Απριλίου (Τετάρτη), 22:45

- 5 Απριλίου (Παρασκευή), 22:45

- 6 Απριλίου (Σάββατο), 22:45

- 8 Απριλίου (Δευτέρα), 22:45

- 10 Απριλίου (Τετάρτη), 20:30

- 12 Απριλίου (Παρασκευή), 22:45

- 13 Απριλίου (Σάββατο), 22:45

- 15 Απριλίου (Δευτέρα), 20:30

- 17 Απριλίου (Τετάρτη), 20:30

- 20 Απριλίου (Σάββατο), Δύο παραστάσεις στις 22:45 & 24:00

ΛΕΜΕΣΟΣ / Παλιό Ξυδάδικο

- 7 Απριλίου (Κυριακή), 20:30

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ / Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Παραλιμνίου

- 19 Απριλίου (Παρασκευή) 20:30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

Soldout Tickets:

στα Kαταστήματα STEPHANIS

Και στο τηλ.: 99 520835

Θέατρο Δέντρο: Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα, 1041 Λευκωσία | τηλ.: 99 520835

Τιμές εισιτηρίων:

€ 15 κανονικό

€ 12 μειωμένο* (μόνο από το ταμείο του Θεάτρου Δέντρο)

*Συνταξιούχοι, ηθοποιοί, φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, μέλη του α.π.κυ. ↘Απαραίτητη η επίδειξη της νόμιμης ταυτότητας στο ταμείο, κατά την είσοδο στο θέατρο