Το Θέατρο Ριάλτο

Πρόγραμμα Μαρτίου  

 

24/03 ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00 (90’)

Περιπατώ

O διαδραστικός περίπατος, αφιερωμένος στους ανθρώπους της Πλατείας Ηρώων συνεχίζεται. Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας. Ελληνικά και Αγγλικά.

€ 5

 

29/03 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30 (100’)

Premiere 4 Ι Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεργάζεται με δύο εξαίρετους Γάλλους καλλιτέχνες και παρουσιάζουν έργα Γάλλων συνθετών του ρομαντισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Gabriel Fauré: Παβάνα, έργο 50. Jacques Ibert: Κοντσέρτο για φλάουτο. Camille Saint-Saëns: Συμφωνία αρ. 2 σε Λα ελάσσονα, έργο 55. Μαέστρος: Patrick Gallois και Φλάουτο: Vincent Lucas.

Ζώνη Α: €18 / 14 & Β: €13 / 10

 

30/03 ΣΑΒΒΑΤΟ  20:30 (75’)

Νότες Ειρήνης και Αγάπης: από τη Γαλλία στον κόσμο I Alliance Française de Limassol

Μέσα σε μια πανδαισία ήχων από νοσταλγικά μοτίβα και ρυθμούς, ο κόσμος του κλασικού βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη σμίγει με τον κόσμο του world/τζαζ ρεπερτορίου της Βάκιας Σταύρου. Την 10μελή ορχήστρα διευθύνει ο πιανίστας Σταύρος Δρίτσας. Στη συναυλία που διοργανώνει η Alliance Française Λεμεσού, στο πλαίσιο του μήνα Γαλλοφωνίας, θα ακουστούν τραγούδια των Rudolf Sieczynski, Eduardo di Capua, Charles Dumont, Ángel Cabral, Norbert Glanzberg, Boris Fomin, Μίμη Πλέσσα, Μάνου Χατζιδάκι, Τάκη Μωράκη, Κώστα Καπνίση κ.ά.  

€ 15/10

  Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

  E-ticket : www.rialto.com.cy

  ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745

  (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-  15:00)

-------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός μήνας

έχει φτάσει στο θέατρο Ριάλτο

 

 

04/04 ΠΕΜΠΤΗ 20:30 (60’)

Touch(ed)Physical Plastic Ι FlashArt 2024

Μια επινοητική, ηχητική θεατρική σόλο περφόρμανς που αντικρούει έμφυλα στερεότυπα και πολιτισμικά ιδεώδη που αφορούν στην οικειότητα τόσο στη ζωή, όσο και στην καλλιτεχνική δημιουργία. Η περφόρμανς σατιρίζει το φαινόμενο της προσβολής της γυναίκας λόγω της σεξουαλικής της συμπεριφοράς («slut shaming») και τον ηθικό υποβιβασμό της ανύπαντρης γυναίκας στον αντίποδα του ιδεώδους της πυρηνικής οικογένειας. Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Kestrel Farin Leah. Μουσική, σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης. Στα Αγγλικά.

€ 12 /10

 

 

05/04 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30 (70’)

Σκοπευτήριο - Μιχάλης Παπαδόπουλος Ι Σόλο για Τρεις

Η «Σόλο για Τρεις» σε συνεργασία με το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου Σκοπευτήριο. Ο τίτλος του έργου είναι εμπνευσμένος από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ένα μέρος μνημείο για τους διακόσιους αγωνιστές που εκτελέστηκαν εκεί το 1944 από τους Ναζί. Ο συγγραφέας σκόπιμα τοποθετεί τη δράση σε ένα διαμέρισμα δίπλα στο Σκοπευτήριο για να δείξει πως ο κίνδυνος του ρατσισμού ελλοχεύει ακόμα και σε μέρη που υπήρξαν κέντρα αντίστασης στον φασισμό. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Ερμηνεία: Χριστίνα Χριστόφια, Χάρης Κκολός, Μιχάλης Καζάκας.

€ 15 /12

 

07/04 ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00 (90’)

Περιπατώ|Μαρία Βαρνακκίδου, Κωνσταντίνα Ανδρέου

Ένα ταξίδι στον χρόνο, ένα αποτύπωμα μνήμης, μια εμπειρία ηχητικών και οπτικών εικόνων, δημιουργία των Μαρίας Βαρνακκίδου και Κωνσταντίνας Ανδρέου, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη του Θεάτρου Ριάλτο. Ένας περίπατος αφιερωμένος στους ανθρώπους της Πλατείας Ηρώων. Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας. Ανάμεσα σε αυτά, πρωταγωνιστής το Ριάλτο, ένα θέατρο που διαμορφώνει πολιτιστική ταυτότητα και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Πλατεία Ηρώων. Ελληνικά και Αγγλικά.

€ 5

12 – 20/04 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ (18+)

Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024

Tο κορυφαίο φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κύπρο έρχεται για 22η χρονιά σε Λεμεσό και Λευκωσία, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Αργυρώς Νικολάου και Μάριου Λιζίδη. Με έντονο διεθνή χαρακτήρα, προτείνει και φέτος πρεμιέρες πολυβραβευμένων ταινιών (Viewfinder), διεθνές (Glocal Images) και κυπριακό διαγωνιστικό, εκπαιδευτικά εργαστήρια και μάστερκλας, πρόγραμμα για παιδιά και νέους, καθώς και για επαγγελματίες του κινηματογράφου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται το 5ο Dot on the Map Industry Days, μια πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης που ενισχύει τις συνεργασίες μεταξύ επαγγελματιών της Μεσογείου και του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου. Επικεφαλής: Δανάη Στυλιανού. Επιπλέον, το Παιδικό Τμήμα του Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Αθηνάς Ξενίδου, προτείνει για άλλη μια χρονιά εργαστήρια και προβολές για παιδιά και νέους. Διοργάνωση: Υφυπουργείο Πολιτισμού – Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού & Θέατρο Ριάλτο. Οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Πληροφορίες: cyprusfilmdays.com .

€5 / 30 (Κάρτα Φεστιβάλ)

 

23/04 ΤΡΙΤΗ 20:30 (70’)

«Μη στερεύεις άλλο τον καημό»… αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα Ι

Μουσικό Σχολείο Λεμεσού «Μάριος Τόκας» Ι Δημήτρης Μπάσης (Μ)

Σπουδαστές και απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας» παρουσιάζουν ένα τιμητικό αφιέρωμα στη μουσική του Μάριου Τόκα. Συμμετέχει η χορωδία του σχολείου, σολίστες και οργανικό σύνολο. Φιλική συμμετοχή: Δημήτρης Μπάσης.

€ 15

 

24/04 ΤΕΤΑΡΤΗ 20:30 (65’)

Events 2 - Mozart Requiem Ι Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Συντονισμένη με το πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει το Requiem σε Ρε ελάσσονα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Το τελευταίο αριστούργημα του ιδιοφυούς συνθέτη θα ερμηνεύσουν πλάι στην ορχήστρα μια πλειάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών: o διακεκριμένος μαέστρος Greg Buchalter, οι σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και Μαργαρίτα Ηλία στο μέρος της μέτζο-σοπράνο, ο τενόρος Ανδρέας Αροδίτης, ο Τσέχος βαρύτονος Martin Vodrážka, καθώς και η φημισμένη Xορωδία «Άρης» Λεμεσού, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της Σόλωνα Κλαδά. Από το πάθος, στο πένθος και την ανάσταση, η παράσταση αυτή θα αποτελέσει μια μοναδική συγκινησιακή μουσική εμπειρία για τον καθένα.

Ζώνη Α: €15 / Β: €10

 

27/04 ΣABΒΑΤΟ 20:00 (190’)

Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν - Μπέρτολτ Μπρεχτ Ι Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ

Σε μια απομακρυσμένη επαρχία της Κίνας, το Σε Tσουάν, η Σεν Τε αναμετριέται με τις αντιφάσεις της ζωής, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι θεοί εντοπίζουν την καλόκαρδη πόρνη Σεν Τε, η οποία είναι η μόνη που δέχεται να τους φιλοξενήσει. Για να την ευχαριστήσουν, της προσφέρουν χρήματα υπό τον όρο να συνεχίσει να υπηρετεί το καλό. Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος διεισδύει στο μπρεχτικό σύμπαν για να παρουσιάσει μια παράσταση εμπνευσμένη από το ιδεώδες του κορυφαίου συγγραφέα και ποιητή. Πρόθεσή του είναι να αφηγηθεί μια ιστορία με απήχηση στον σημερινό κόσμο, μέσα από την ενέργεια και τον παλμό ενός πολυφωνικού συνόλου έμπειρων και νεότερων ηθοποιών. Μετάφραση: Άννυ Κολτσιδοπούλου. Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Γιώργος Αναγιωτός, Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή. Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου. Με Αγγλικούς και Τουρκικούς υπέρτιτλους.

€ 12 / 6

 

  Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024

  E-ticket : www.rialto.com.cy

  ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745

  (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-  15:00)