Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα ανατολικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ως επί το πλείστον από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργότερα δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ σταδιακά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να περιορίζονται αισθητά και προοδευτικά να σταματούν από τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μετά το μεσημέρι μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Η θερμοκρασία την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη, αρχικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ωστόσο αργότερα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

(ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΗΦ)