Μήνυμα ΑΚΕΛ προς τον κυπριακό λαό για εορτές του Πάσχα

Το ΑΚΕΛ απευθύνει σε όλο τον κυπριακό λαό ευχές για υγεία και ευημερία και για μέρες χαράς και ξεκούρασης κατά την περίοδο των πασχαλινών εορτών. Στέλνουμε ιδιαίτερο μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του τόπου που αυτές τις μέρες είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στη δουλειά και στις βάρδιες. Στις ουσιώδεις υπηρεσίες, στα νοσοκομεία, στην εστίαση και το λιανικό εμπόριο.

Τέτοιες στιγμές δεν διαφεύγουν από την σκέψη μας τα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που είναι αντιμέτωποι με τον πόλεμο, την καταστροφή και την προσφυγιά. Ιδιαίτερα δε η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων στη γειτονική μας Γάζα πρέπει να εξεγείρει κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Την ίδια ώρα, ας έχουμε όλοι στην σκέψη μας τα χιλιάδες νοικοκυριά και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την ακρίβεια, την οικονομική αβεβαιότητα και τη φτώχεια.

Η Ανάσταση συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του σκότους και της αδικίας και ως τέτοιο εμπερικλείει την ελπίδα απέναντι σε κάθε προσωπικό και συλλογικό Γολγοθά, την ελπίδα ότι οι δοκιμασίες ξεπερνιούνται με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και αγώνες.

Με αυτή την ελπίδα, το ΑΚΕΛ εύχεται σε όλους και όλες καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση. Ειρήνη και αγάπη για όλο τον κόσμο.

03.05.2024