Ασθενής χαμηλή πίεση και ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά στα παράλια πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα δυτικά παράλια, στους 35 στα βόρεια παράλια, στους 33 στα ανατολικά παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή μετά το μεσημέρι. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα και σταδιακά άνοδο μέχρι την τετάρτη για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

(ΚΥΠΕ/ΕΑ/MK)