ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1200 19/09/2024 ΜΕΧΡΙ 1800 20/09/2024

(ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ)

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται κυρίως από το Σάββατο.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά παράλια και σε βορειοανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί προοδευτικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά στα δυτικά παράλια και στα βορειοανατολικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και πιθανόν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια και στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά αργότερα θα καταστεί λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, αναμένονται από το μεσημέρι και μετά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό, στα βόρεια και στα ανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα σταματήσουν και οι όποιες μεμονωμένες βροχές, κατά τις βραδινές ώρες, περιορίζονται στα παράλια.

Την Κυριακή οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένη καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο και θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα μέχρι τη Δευτέρα, για να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

(ΚΥΠΕ/ΜΗ/ΑΓΚ)