Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα, η οποία υποχωρεί σταδιακά από απόψε, επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε, αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα παράλια, πιθανό να δώσουν αρχικά μεμονωμένες βροχές, σταδιακά όμως ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 20 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο,  ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η Θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 30°C 18°C 57%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 29°C 20°C 62%
Λεμεσός: 30°C 19°C 52%
Αεροδρόμιο Πάφου: 29°C 21°C 55%
Φρέναρος: 30°C 19°C 61%
Πρόδρομος: 19°C 12°C 88%
Πόλις Χρυσοχούς: 29°C 19°C 58%

(ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΜΚ)