Ασθενής ψηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή. Το νησί επηρεάζεται από ένα ενισχυμένο βόρειο ως βορειοανατολικό πεδίο ανέμων.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν και θα στραφούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά και τα βόρεια θα παραμείνει μέχρι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες ως βορειοανατολικές διευθύνσεις, μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Το πεδίο των ανέμων θα εξασθενεί σταδιακά μέχρι αργά το απόγευμα, για να καταστεί ασθενές μέχρι μέτριο, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, παρόλο που αρχικά στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος. Την Παρασκευή θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να βρεθεί έτσι, κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 23°C 17°C 34%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 25°C 17°C 37%
Λεμεσός: 26°C 14°C 38%
Αεροδρόμιο Πάφου: 27°C 16°C 24%
Φρέναρος: 25°C 15°C 37%
Πρόδρομος: 12°C 6°C 56%
Πόλις Χρυσοχούς: 25°C 15°C 29%

(ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΜΚ)