Η Πρόεδρος της Βουλής χαιρετίζει την τεχνολογική αναβάθμιση του ΚΥΠΕ, τονίζοντας τη συμβολή του στο δημόσιο διάλογο

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, σε γραπτή δήλωσή της, χαιρετίζει την τεχνολογική αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Κυπριακού Πρακτορείου, αλλά και ευρύτερα των πολυδιάστατων υπηρεσιών που παρέχει, συμβάλλοντας, όπως αναφέρει, μέσα από την ειδησεογραφία στη διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες και στο γόνιμο δημόσιο διάλογο.

 

Όπως αναφέρει, σε μια δημοκρατική κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να προάγει τον πλουραλισμό, την πολυφωνία και την ελευθερία του λόγου, όπως προσδιορίζεται ως ζωτικής σημασίας συντεταγμένη στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ενημέρωση της κοινής γνώμης επιβάλλεται να είναι αδιάλειπτη, σφαιρική και αντικειμενική.

 

«Και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτό ακριβώς επιτυγχάνει εδώ και 46 χρόνια -απ’ την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του- ανταποκρινόμενο με επαγγελματισμό στον καθοριστικό του ρόλο και στη σημαντική αποστολή του. Να αποτελεί πύλη ενημέρωσης και πηγή τροφοδότησης ειδήσεων για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -στην Κύπρο και στο εξωτερικό- και κατ’ επέκταση για τους πολίτες της Δημοκρατίας», σημειώνει η κ. Δημητρίου.

 

Αναφέρει επίσης ότι μέσα σ’ ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο μεταλλάσσεται συνεχώς και καθορίζεται από τις προκλήσεις όπως τις επιβάλλει το ψηφιακό μέλλον και η τεχνολογική ανάπτυξη, το Κυπριακό Πρακτορείο καταφέρνει να μετεξελίσσεται και να προσαρμόζεται με σταθερά βήματα στα ηλεκτρονικά δεδομένα και τις απαιτήσεις της νέας εποχής.

 

«Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεχιζόμενης προσπάθειας είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που χαιρετίζουμε την τεχνολογική αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Κυπριακού Πρακτορείου, αλλά και ευρύτερα των πολυδιάστατων υπηρεσιών που παρέχει, συμβάλλοντας μέσα από την ειδησεογραφία στη διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες και στον γόνιμο δημόσιο διάλογο», προσθέτει η Πρόεδρος της Βουλής.

 

Τονίζει παράλληλα ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι πάντα αρωγός στηρίζοντας στη δύσκολη αποστολή του το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, του οποίου ο κομβικός ρόλος, να ενημερώνει και να παρέχει πληροφόρηση και στα ξένα πρακτορεία για τα όσα τεκταίνονται στην Κύπρο, προσλαμβάνει εθνικό χαρακτήρα. 

 

Η κ. Δημητρίου συγχαίρει επίσης θερμά τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και τους δημοσιογράφους του ΚΥΠΕ που επιτελούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό το έργο τους και εύχεται όλο και περισσότερες επιτυχίες και κατακτήσεις στους στόχους τους.

 

(ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΗΦ)