Ανακοίνωση Βουλευτών ΑΚΕΛ, κ. Βαλεντίνου Φακοντή και Νίκου Κέττηρου, μετά τις συναντήσεις με τον Κλάδο Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών και κοινότητες και δημοτικά διαμερίσματα της επαρχίας Πάφου

Στο  πλαίσιο των επισκέψεων του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Κοινωνική Συμμαχία σε δήμους και κοινότητες, ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Πάφου, κ. Βαλεντίνος Φακοντής και ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, κ. Νίκος Κέττηρος, πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 25/7/2024, συνάντηση με τον Κλάδο Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και ακολούθως επισκέφθηκαν κοινότητες και δημοτικά διαμερίσματα της επαρχίας Πάφου, με σκοπό την προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

            Κατά τη συνάντηση των Βουλευτών του ΑΚΕΛ με την Προϊστάμενη και Λειτουργούς του Κλάδου Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, τέθηκε το θέμα της υποστελέχωσης σε  Γραμματειακούς Λειτουργούς και Τεχνικό Προσωπικό.

Όπως και σε άλλες επαρχίες, έτσι και στην Πάφο καταγράφεται αυξημένος αριθμός εκκρεμούντων αιτημάτων για επιδιόρθωση τ/κ κατοικιών, ενδεχομένως και πέραν των 300 περιπτώσεων. Δυστυχώς, θεωρούμε πως ο Κλάδος δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί εάν δεν στελεχωθεί επαρκώς με τεχνικό προσωπικό.

Άλλο ένα θέμα που τέθηκε από τους εργαζόμενους στον Κλάδο Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών στην Πάφο είναι και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του κοινού.

Κατά την επίσκεψη των κ. Φακοντή και Κέττηρου στις κοινότητες Λέμπα, Κούκλια, Μανδριά και Φασούλα, καθώς και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τίμης τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν στους δύο Βουλευτές είναι:

Ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας έκδοσης και παραχώρησης των πιστοποιητικών μίσθωσης ή των τίτλων στους δικαιούχους στους Συνοικισμούς Αυτοστέγασης και στους Προσφυγικούς Συνοικισμούς όπως στη Λέμπα, τη Τίμη και τα Κούκλια.

Ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας επιδιόρθωσης των τ/κ οικοδομών και κατεδάφισής όσων κρίνονται επικίνδυνα.

Το αυξημένο κόστος και οι δυσκολίες που προκύπτουν στην απαλλοτρίωση, ιδιαίτερα των τ/κ τεμαχίων, για εγγραφή δημόσιων δρόμων.

Επίσπευση της ολοκλήρωσης του Αστυνομικού Σταθμού Κουκλιών και επαρκής στελέχωση του.

Αναβάθμιση του παλαιού δρόμου Αεροδρομίου Πάφου – Πάφου με τη βελτίωση του οδοστρώματος και του φωτισμού και κατασκευή πεζοδρομίων.

Για την προώθηση των αιτημάτων των κοινοτήτων και του δημοτικού διαμερίσματος, οι κ. Φακοντής και Κέττηρος απέστειλαν επιστολές προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Ταυτόχρονα προωθούν την εγγραφή αυτεπάγγελτων θεμάτων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων για συζήτηση τους το Σεπτέμβριο. 

26 Ιουλίου 2024