Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, COVID-19 aşılama merkezlerinin resmî tatil günlerine denk gelen 26 Aralık 2022 Pazartesi ve 6 Ocak 2023 Cuma günleri faaliyet göstermeyeceği belirtildi.

Duyuruda, Kyperounta ve Polis tis Chrisochous'taki aşı merkezleri hariç olmak üzere tüm illerdeki aşı merkezlerinin, listelenen resmî tatiller hariç olmak üzere pazartesiden cumaya 8.00 – 14.30 saatleri arasında hizmet verdikleri hatırlatılıyor.

Açıklamada belirtildiği gibi, son aşı dozunun uygulanmasının üzerinden beş aylık bir süre geçmiş olması koşuluyla, 12 yaş ve üzeri kişiler için bir rapel aşı dozu önerilmekte.

Yararlanıcılara, tüm ilçelerde faaliyet gösteren aşı merkezleri aracılığıyla hizmet veriyor.

COVID-19 için 1. pozitif testten üç ay sonra bir rapel aşı dozu ile aşılama öneriliyor.

Aşı için bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport) ve aşı kartı ibraz edilmelidir.

Geçerli olduğu durumlarda, 18 yaşın altındaki kişilerin aşılanması için her iki ebeveyn/veli tarafından imzalanmış yazılı bir ebeveyn/veli muvafakat formu gereklidir. Form Yunanca ya da İngilizce dilinde kabul ediliyor.

Aşı merkezlerinin 14 Aralıktan itibaren geçerli olacak çalışma saatleri aşağıdaki gibidir:

Lefkoşa (Devlet Fuarı), Larnaka (Eski Hastane), Limasol (Linopetra Sağlık Merkezi), Baf (Baf Genel Hastanesi) ve Mağusa'da (Mağusa Sağlık Merkezi) açılış günleri pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma 8.00- 14.30 arası.

Pfizer/BioNTech aşıları (BA.4- BA.5) pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri uygulanıyor. Moderna aşıları (BA.4- BA.5) için salı ve perşembe, Johnson & Johnson aşıları ise cuma günleri uygulanıyor.

Kyperounda'daki aşılama merkezi pazartesi, çarşamba ve cuma günleri sabah 8.30 – 14.30 saatleri arasında hizmet veriyorlar. Pfizer/BioNTech aşıları (BA.4 - BA.5) pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, Moderna (BA.4 - BA.5) telefon randevusu ile ve Johnson & Johnson telefon randevusu ile uygulanmaktadır.

Polis tis Chrysochous Hastanesi'ndeki aşı merkezi her salı sabah 9.30 – 13.30 saatleri arasında açıktır. Pfizer/BioNTech aşıları (BA.4 - BA.5) salı günleri uygulanırken Moderna (BA.4 - BA.5) ve Johnson & Johnson aşıları telefon randevusu ile uygulanmaktadır.

 

KHA/NST/MHY/2022

Kıbrıs Haber Ajansı