Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, iki günlük resmî bir ziyaret için Belgrad’da bulunuyor.

Başkanlık Sarayından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Christodoulides saat 15.00’te (Kıbrıs saatiyle) Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ile baş başa görüşecek. Görüşmenin ardından iki ülkenin heyetlerinin katılımıyla resmî görüşmeler yer alacak.  Görüşmelerden sonra iki lider basına açıklamalarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı devamla, Sırbistan Ulusal Meclis Başkanı Vladimir Orlić ile görüşecek ve akşam Sırbistan Cumhurbaşkanı tarafından verilecek akşam yemeğine katılacak.

Kıbrıs- Sırbistan Hükûmetlerarası Zirvesi perşembe günü (saat 12.30’da- Kıbrıs saatiyle) gerçekleşecek. Zirveye Kıbrıs Cumhuriyeti’ni temsilen Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, Savunma Bakanı Michalis Giorgallas, Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanı Athena Michaelidou, Hükûmet Sözcüsü Constandinos Letymbiotis, Cumhurbaşkanı’nın Diplomatik Ofisi Müdür vekili Doros Vanezis ve diğer hükûmet yetkilileri katılacaklar.

Zirveden önce Kıbrıslı bakanlar Sırp mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacaklar.

Zirve çerçevesinde Kıbrıs ile Sırbistan arasında eğitim, bilim, yenilik ve teknoloji alanlarında mutabakat zaptları imzalanacak. Kıbrıs ve Sırbistan Diplomatik Akademileri arasında bir iş birliği anlaşması imzalanacak.

Cumhurbaşkanı Christodoulides ve beraberindeki heyet Zirvenin ardından Sırbistan Başbakanı Ana Brnabić tarafından verilecek bir çalışma öğle yemeğine katılacaklar.

Nikos Christodoulides Belgrad ziyareti sırasında Sırbistan Patriği Porfyrios ile de görüşecek.

KHA/JV/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı