Sağlık Bakanı Michael Damianos "EndoMarch 2024" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta doğurganlık çağındaki her 10 kadından 1’inin Endometriozis hastalığıyla mücadele ettiğini söyledi.

Damianos, bu durumun en yaygın jinekolojik rahatsızlıklardan biri olması nedeniyle dünya çapında milyonlarca kadının yaşam kalitesini etkilediğini belirtti ve özellikle, dünya çapında 200 milyon kadının Endometriozis nedeniyle fiziksel ve psikolojik olarak acı çektiğini ve %50'ye varan oranda kısırlık sorunu yaşadığını söyledi.

Bakan, 10 yıl önce başlayan "EndoMarch" girişiminin, her ülkenin nüfusu arasında farkındalık yaratmayı ve aynı zamanda durumun mümkün olan en iyi şekilde tedavisi için teşhis teknolojilerinin ve kaliteli tıbbın geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçladığını kaydetti.

Damianos konuşmasında, "Kıbrıs, diğer ülkelerle birlikte, endometriozisin ağrılı semptomlarından mustarip olan ve rehberlik, teşhis ve uygun tıbbi tedavi arayan kadınlar için aydınlatıcı mesajlar ve bilgileri vurgulayan çeşitli eylemler üstlenerek farkındalık kampanyasına aktif olarak katılıyor" diye ekledi.

Bakan Damianos, hepimizi ilgilendiren sağlık konularında bilgi, görüş alışverişi ve yapıcı tartışmalara katkıda bulunacak etkinlikler düzenlemenin kuşkusuz çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Devlet için tüm vatandaşların sağlık ve refahının bir öncelik olduğunu belirten Bakan, sağlık konularında kamuoyunu aydınlatmaya yönelik her türlü çabada yardımcı ve destekçi olacağını vurguladı.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı