Estonya Cumhurbaşkanı Dr. Alan Karis, perşembe günü Kıbrıs Enstitüsünü ziyareti sırasında Enstitünün çok yönlü çalışmaları ve misyonu hakkında bilgi aldı.

Yapılan basın açıklamasına göre, Enstitü Başkanı Profesör Stavros Malas ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Estonya'nın araştırmanın bir ülkenin ilerlemesine ve gelişmesine nasıl yardımcı olabileceğinin mükemmel bir örneği olduğunu ve Cumhurbaşkanı Karis ile yapılan görüşmede de bunun vurgulandığını söyledi.

Malas, Kıbrıs Enstitüsünün de araştırma alanında çok iyi bir örnek olduğunu, bir Mükemmeliyet Merkezi olarak ününün Kıbrıs ve Orta Doğu sınırlarının ötesine geçtiğini ve Kıbrıs'ın dünyanın geri kalanındaki etkisini artırmaya yardımcı olduğunu belirtti.

Estonya Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinin Kıbrıs Enstitüsünün bir araştırma ve eğitim merkezi olmasının yanı sıra Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu arasında bilgi ve inovasyona açılan bir kapı olarak önemini vurguladığı da kaydedildi.

Estonya Cumhurbaşkanı'nın son aylarda Kıbrıs Enstitüsünü ziyaret eden ikinci devlet başkanı olduğu, geçtiğimiz aralık ayında Irak Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinden önce Kıbrıs Enstitüsünün 2024-2025 akademik yılı için Iraklı öğrencilere burs verme kararının açıklandığı belirtildi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı