Kıbrıs Seyahat Acenteleri Derneği (ACTA) Başkanı Antonis Orthodoxou, Orta Doğu’daki gelişmeler “endişe yaratıcı” ancak şu ana kadar Ada’ya gelen turist sayısını olumsuz olarak etkilemediğini ifade ederek 2024 turist gelişlerinin “güçlü bir şekilde” başladığını belirtti.

ACTA Başkanı, 19-21 Nisan tarihleri arasında 25inci «TRAVEL EXPO CYPRUS» fuarının gerçekleştirileceğini de açıkladı. ACTA ve Diplay Art tarafından düzenlenen fuar Lefkoşa’da bulunan Devlet Fuarında yer alacak. Turizm Müsteşarı Kostas Koumis ve Yunanistan’ın Kıbrıs Büyükelçisi İoannis Papameletiou tarafından yapılacak açılış töreni ise 19 Nisan Cuma günü yapılacak. 

Çarşamba günü düzenlenen bir basın toplantısında açıklamada bulunan Orthodoxou, bu yılda düzenlenen “TRAVEL EXPO CYPRUS” fuarının “özel bir önem” taşıyan bir fuar olduğunu çünkü 2024 yılında ACTA’nın 70. Kuruluş yıl dönümü kutlandığını belirtti.

Yetkili, söz konusu ihtisas fuarını 10.000'den fazla kişinin ziyaret ettiğini; Kıbrıs'ta düzenlenen en başarılı fuarlarından biri olduğunu ve Ada’da düzenlenen tek turistik fuarı olduğunu belirtti.

Antonis Orthodoxou, fuara Yunanistan Turizm Örgütü (EOT), Turizm Müsteşarlığı, turist acenteleri, hava şirketleri, oteller, turist yerleri ve Yunanistan adaları, belediyeler ve bölgelerinin temsilcileri katılacağını söyledi.

 

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı