Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Dr. Maria Panayiotou, sürdürülebilir okyanuslar için ortak vizyonların, deniz biyoçeşitliliğinin ve deniz kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı için güçlü taahhütler ve sürekli koordineli eylemler oluşturarak elde edilebileceğini söyledi.

Baf'ın Kouklia bölgesindeki bir otelde, cuma günü düzenlenen Britanya Ortak Refah (Commonwealth) Ülkeleri Okyanus Bakanlar Toplantısının açılışında konuşan Panayiotou, ilk Britanya Ortak Refah (Commonwealth) Ülkeleri Okyanus Bakanlar Toplantısının temellerini oluşturmak ve Kıbrıs'tan Samoa'ya dayanıklı ortak okyanuslar için yol haritasını belirlemek için hedefleri ile ortak vizyonuna yönelik taahhütlere bağlı olduğunu söyledi.

Panayiotou ayrıca, Britanya Ortak Refah (Commonwealth) Ülkeleri "Dayanıklı ortak okyanusları” tanıyarak birlikte çalışabileceklerini ve sağlıklı ve sürdürülebilir bir okyanus elde etmek için önemli bir ortak taahhüt olan Commonwealth Okyanuslar Deklarasyonunun formüle edilmesine yönelik ivmeyi sürdürebileceklerini söyledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı