Kıbrıs’ın, Avrupa Birliği (AB) bütçesine yönelik dolandırıcılıkla mücadeleye ilişkin bir direktifi ulusal mevzuatına doğru bir şekilde aktarmadığı için AB Adalet Divanına sevk edilmesine bir adım kaldı.

Avrupa Komisyonu tarafından çarşamba günü yayımlanan son ihlâl kararları paketinde, özellikle direktifin yanlış aktarımı, tüzel kişilerin tanımı ve sorumlulukları ile kara para aklama suçuna ilişkin Kıbrıs yargı yetkisine ilişkin hükümler de yer alıyor.

Avrupa Komisyonu, dijital hizmetler koordinatörü olarak seçilen kuruma, Dijital Hizmetler Yasası ile ilgili yaptırımları izleyebilmesi ve uygulayabilmesi için henüz yetki vermemesi nedeniyle Kıbrıs'a karşı ek bir ihlâl prosedürü başlatmaya da karar verdi.

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs'a (INFR(2021)2265) ve Yunanistan'a, Birlik bütçesinin ceza hukuku yoluyla dolandırıcılığa karşı mücadelesine ilişkin Direktif (PIF Direktifi) AB Adalet Divanına olası bir sevk öncesindeki son adım olan, kendi ulusal mevzuatlarına doğru bir şekilde aktaramadıkları için gerekçeli görüş göndermeyi onayladı.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı