Kıbrıs Turizm Acenteleri Birliği (ACTA) rakamları, çok sayıda Kıbrıslının Paskalya tatilini yurt dışında geçirmeyi seçtiğini gösteriyor.

ACTA Başkanı Haris Papacharalambous, Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) yaptığı açıklamada, yurt dışı gezi rezervasyonlarının ortalama 4-5 gün sürdüğünü söyledi.

Papacharalambous, ön rakamların Kıbrıslıların Paskalya için bir numaralı destinasyon olarak Yunanistan'ı seçtiklerini, İngiltere'nin ise ikinci sırada yer aldığını gösterdiğini kaydetti.

Papacharalambous, Kıbrıslıların daha iyi fiyatlara ulaşabilmek için yaz tatilleri için şimdiden rezervasyon yapmaya başladıklarını da kaydetti.

 

Rakamlara bakıldığında Kıbrıslıların yazın yurt dışına seyahat etme oranının 2023'tekiyle aynı olacağını ancak küçük bir artışın göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Kıbrıs Otelciler Birliği Başkanı Philokypros Roussounides ise KHA’na, Kıbrıslıların adada Paskalya tatili için yaptığı rezervasyon sayısının nispeten sınırlı olduğunu ve bu rezervasyonların çoğunluğunun 48 saatlik olduğunu söyledi.

Roussounides, Kıbrıslıların kırsal, dağlık ve yarı dağlık bölgeleri tercih ettiğini, ancak hava koşulları nedeniyle kıyı bölgelerinin de tercih edildiğini kaydetti.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı