AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel  Temsilcisi María Angela Holguín Cuéllar ile salı günü Brüksel'de bir araya geldi. Kısa süren görüşmede Borrell, AB'nin Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulma yönündeki BM çabalarına tam destek verdiğini vurguladı.

Borrell'in Suudi Arabistan ziyaretinin zamanlaması nedeniyle görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği başlangıçta belirsizliğini korumuştu. Ancak, iki taraf salı günü öğleden sonra kısa bir görüşme fırsatı yakalamayı başardı.

Borrell, görüşmeye dair X platformunda (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda, "BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel  Temsilcisi Holguín ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. "Kendisine ve Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulma çabalarına AB'nin tam desteğini ifade ettim" diye ekledi.

Holguín, pazartesi ve salı günlerini Brüksel'de geçirerek yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Uyum ve Reformlardan Sorumlu Komiser Elisa Ferreira ve Komisyon Reform Genel Müdürlüğü (DG REFORM) Başkanı Mario Nava ile görüşmeler gerçekleştirdi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı