Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, salı günü Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Gazze'ye deniz yoluyla hayat kurtaran insanî yardımın ulaştırılmasını genişletme çabaları için teşekkürlerini sundu. Görüşmede, kara yollarından daha fazla yardım ulaştırmanın acil önceliği de ele alındı.

Birleşik Krallık Başbakanlığını simgeleyen  “10 Downing Street”ten yapılan açıklamaya göre, iki lider salı günü öğleden sonra Gazze konusuna odaklanan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Birleşik Krallık Başbakanı, bu çabalara destek olmak üzere Kraliyet Donanması destek gemisi RFA Cardigan Bay'in Kıbrıs'tan yola çıktığı için memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Sunak ayrıca yasa dışı göçle mücadele etmenin önemini vurguladı. Liderler, bunun tüm kıtada büyüyen, Avrupa çapında bir sorun olduğu konusunda hemfikir oldular.

Her iki lider de yakın temasta kalmayı ve iki ülke arasındaki tarihi bağları güçlendirmek ve göç, Ukrayna'ya destek ve bölgesel güvenlik gibi konularda birlikte çalışmaya devam etmeyi kabul etti.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı