Kıbrıs ve Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Marios Hartsiotis'in Atina ziyareti sırasında eşitlik ve cinsiyete dayalı şiddet konularında bir Mutabakat Zaptı imzalama konusunda anlaştı.

Hartsiotis, iki günlük Atina ziyareti kapsamında salı günü Yunanistan Hükûmeti’ndeki Bakanlarla bir dizi görüşme gerçekleştirerek, Vatandaşı Koruma Bakanı Michalis Chrysochoidis ve Sosyal Uyum ve Aile Bakanı Sofia Zacharaki ile bir araya geldi.

Hartsiotis, Chrysochoidis ile yapılan görüşmede; organize suç, terörizm ve göç konularında Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İki Bakan ayrıca, mükemmel ikili ilişkileri bir kez daha teyit etti ve Bakanlıklarının gündemiyle ilgili konularda iş birliğini daha da derinleştirme konusunda mutabık kaldı.

Hartsiotis’in, Zacharaki ile yaptığı görüşmede ise eşitlik ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konularında, uzmanlık ve en iyi uygulamaların paylaşılması ve ortak eylemlerin teşvik edilmesini içeren bir Mutabakat Zaptı imzalanması kararlaştırıldı.

Bakan Hartsiotis, Mutabakat Zaptının imzalanması vesilesiyle Bakan Zacharaki'ye Kıbrıs'ı ziyaret etmesi için bir davette bulundu. Zacharaki de bu daveti kabul etti.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı