Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan ve Paris 2024 Olimpiyat takımının bir parçası olacak son 3 Kıbrıslı sporcu, Kıbrıs Olimpiyat Komitesinin Olimpik Dayanışma programlarına dâhil edildi.

Eskrim dalında Alexandros Tophalidis, yelken dalında Marilena Makri ve jimnastik dalında Marios Georgiou, Paris 2024 Olimpiyatlarına katılacak olan ve şu anda 6 sporcudan oluşan Kıbrıs takımına geçtiğimiz hafta dâhil olan sporcular oldu.

Kıbrıs Olimpiyat Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan üç sporcunun Olimpik Dayanışma programlarının bir parçası olması, özellikle de sporcuların ilk kez Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan eskrim gibi sporlardan gelmesi yapılan seçimleri vurgulamaktadır.

Açıklamada belirtildiği üzere, bu durum hem Kıbrıs Olimpiyat Komitesinin hem de sporculara ve federasyonlarına özel bir enerji vermektedir. Aynı zamanda bu seçimler ve yeterlilikler Kıbrıs Olimpiyat Komitesinin Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC - International Olympic Committee) nezdindeki güvenilirliğini de arttırmaktadır.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı