Kıbrıs Kızılhaç'ının yardım kampanyası, Dünya Kızılhaç Günü çerçevesinde 8 Mayıs’tan-26 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu yılki kampanyanın başlangıç seremonisini Sağlık Bakanı Michalis Damianos gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı, Kıbrıs Kızılhaç'ı ve Futbol Tahminleri Organizasyonu (OPAP) Kıbrıs tarafından düzenlenen bu yılki yardım kampanyasının organizasyonu ve faaliyetleri hakkındaki basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Kıbrıs Kızılhaç'ının yıllardır insanlığa ve topluma sunduğu katkıları takdir etmek adına, Sağlık Bakanlığı olarak bu yılki kampanyaya sembolik bir başlangıç bağışı olarak 500 avro katkıda bulunuyoruz. Her vatandaşın kapısını ve kalbini açarak bu kampanyayı kucaklayacağından eminim" dedi.

8 Mayıs'ın dünya çapında Dünya Kızılhaç Günü olarak kutlandığını ve bunun, İtalya'nın Solferino Savaşı'nda yaralı askerlerin ıstırabından derinden etkilenen ve yerel gönüllülerin yardımıyla bir yardım ağı kuran vizyoner Henry Dunant'ın doğum günüyle bağlantılı olduğunu belirtti.

Dunant'ın daha sonra gönüllü yardım fikirlerini geliştirdiğini ve yaralıların ve onlara bakan herkesin savaş sırasında tarafsız kabul edilmesini önerdiğini söyledi. Fikirlerinin, 1863'ten günümüze kadar gezegenin karşı karşıya kaldığı krizlerde defalarca umut ışığı olan Kızılhaç'ın kuruluşuna ilham verdiğini ekledi.

Bakan, Kıbrıs Kızılhaç'ının, Kıbrıs'ın en büyük insanî yardım kuruluşu olarak, barış veya savaş zamanlarında, tüm dünyada acil durumlarda ve insanî acıları dindirmede cinsiyet, yaş, sosyal statü, din veya siyasî duruş ayrımı gözetmeksizin defalarca katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı