Kıbrıslı Rumların Birleşik Krallık’taki çatı örgütü olan Birleşik Krallık Ulusal Kıbrıs Federasyonu, Kıbrıs'ta barış ve yeniden birleşme özlemini vurgulamak amacıyla ülke genelinde bir zeytin ağacı dikme kampanyası başlattı. Bu anlamlı girişim, Ada'nın bölünmesinin 50. yıl dönümünde gerçekleştiriliyor.

Kampanyanın ilk adımı olarak, İngiltere'nin doğu kıyısındaki Norfolk bölgesinde üç zeytin ağacı dikildi. Bu ağaçlar, Great Yarmouth ve Caister-on-Sea Savaş Anıtları ile Comer Belediye Binası bahçesine dikilerek barış ve umut mesajını sembolize ediyor.

İlk dikim etkinliği, Norfolk'ta güçlü bir üye ağına sahip olan Eptakome Derneği tarafından koordine edildi. Federasyonu temsilen Dernek Başkanı Nick Yannoullou ve Yönetim Kurulu üyesi Michael Yakoumi etkinlikte hazır bulundu.

Great Yarmouth Belediye Başkanı Penny Carpenter, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta barışın bozulmasının ve yaşanan çatışmaların hatırlatılması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs’ın Birleşik Krallık Yüksek Komiseri Dr. Kyriakos Kouros'u temsilen etkinliğe katılan siyasî danışman Melivia Demetriou, Kıbrıs ve Birleşik Krallık’ın ortak değerleri ve özgürlüğü savunmadaki ortak rollerine dikkat çekti. Demetriou ayrıca, işgalin trajik sonuçlarını da dile getirdi.

KHA/AG/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı