Kıbrıs Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Binasının OPAP "En Agonizesthai" salonunda "Kick Off Paris 2024" konulu basın toplantısı düzenledi. 

 

Toplantıda, Kıbrıs Olimpiyat Komitesinin, Olimpiyat Oyunlarında Kıbrıs temsilciliğini oluşturma, organize etme ve yönlendirme konusunda münhasır yetki ve göreve sahip olduğu belirtildi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde Olimpiyat Takımının tanıtım faaliyetleri, sponsorlarla yapılan iş birliği ve koordinasyonun nasıl yürütüleceği ve sporcuların destek programları ile nasıl paralel ilerleyeceği hakkında bilgi verildi.

 

Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı Genel Müdürü Marina İoannou Hasapi, toplantıya Bakanı temsilen katıldı ve Paris'te yazın düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nın barışı, fair play'i ve sportif erdemi teşvik eden küresel bir kutlama vesilesi olduğunu belirtti.

 

Kıbrıs Olimpiyat Komitesi (KOE) Başkanı Yorgos Chrysostomou, "KOE, sponsorlar, olimpiyat takımı, federasyonlar; Kıbrıs Olimpiyat Takımının ve dolayısıyla Kıbrısımızın tanıtımı için aynı çatı altında koordineli çabalar gösteren bir ekibiz" mesajını vererek Kıbrıs Olimpiyat Takımının tanıtımı için önümüzdeki dönemde yapılacak faaliyetlere değindi.

 

KOE Başkan Yardımcısı ve "Paris 2024" Misyon Şefi Yiotis Ioannides, şu ana kadar altı  sporcunun katılım hakkı kazandığını hatırlattı: Pavlos Kontides (yelken), Denis Taranti (yelken), Andri Christoforou (bisiklet), Alexandros Tofalidis (eskrim), Marilena Makri (yelken), Marios Georgiou (artistik jimnastik).

 

Yetkili, "Atletizm, yüzme, atıcılık ve judo dallarından da katılım bekliyoruz. Şu anda, tüm sporcular ve federasyonları ile toplantılar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Sporcuların tüm ihtiyaçları kaydedildi ve kaydedilmeye devam edecek. KOE, imkânları dâhilinde sporcuların taleplerini karşılamak için her türlü çabayı gösterecek. Yarışma programı hakkında sizi ileriki bir aşamada bilgilendireceğiz" dedi.

 

Basın toplantısına, Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanan dört sporcu da katıldı.

 

KHA/DN/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı