Avrupa Veri Koruma Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kişisel Verilerin Korunması Komiseri Irene Loizidou Nikolaidou, Genel Veri Koruma Yönetmeliğinin uygulanmasından bu yana geçen altı yıl içerisinde 1,56 milyon avro tutarında para cezası kesildiğini bildirdi.

 

Kişisel Verilerin Korunması Komiserliği Ofisinden yapılan açıklamada, 25 Mayıs 2024’ün, Avrupa Ekonomik Alanı genelinde veri koruma kurallarının tek tip uygulanması, daha da ileriye taşınması ve vatandaşların haklarının güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan Genel Veri Koruma Yönetmeliğinin uygulamaya konmasının yıl dönümü olduğu belirtildi.

 

Nikolaidou, geçen altı yıl içerisinde Ofisi’nin 746 istenmeyen reklam mesajı, 494 ihlâl vakası bildirimi ve 112 etki değerlendirmesi olmak üzere 2.585 şikâyeti ele aldığını, 506 kontrol gerçekleştirdiğini, 299 karar yayımladığını, 1,56 milyon avro tutarında idari para cezası uyguladığını kaydetti.

 

Komiseri Irene Loizidou Nikolaidou, kişisel verilere ilişkin 261 yasa tasarısı ve az sayıda öneri konusunda Kişisel Verilerin Korunması Komiserliğine danışıldığını ifade etti.

 

KHA/MG/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı