Seçim Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, hükûmetin etkin kontrol uygulayamadığı bölgelerde, 18 yaşını doldurmuş, yeni tip Cumhuriyet kimlik kartı almış ve nüfus kayıt sisteminde kayıtlı bir adresi olan toplam 103.269 Kıbrıslı Türk'ün Avrupa seçimleri için özel seçim listesine dâhil edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki temsilcilerinin seçileceği bu seçim sürecine katılımınızı dört gözle bekliyoruz. Kıbrıs'ın yeni Avrupa Parlamentosu'ndaki temsiliyetinin Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin ortak seçiminden kaynaklanacağı da size bağlıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca, “bu seçim sürecinde tüm Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının eşit olarak seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu” belirtildi.

Açıklamada belirtildiği üzere, hükûmetin etkin kontrolünün olmadığı bölgelerde ikamet eden Kıbrıslı Türk seçmenlere hizmet vermek üzere özel oy verme merkezlerinin kurulacağı bölgeler: Kato Pyrgos Spor Salonu (6 Nikolaos Papageorgiou, Kato Pyrgos), Flusos Cemaat Meclisi Ofisleri (2 Markou Drakou, Flousos), Astromeritis Cemaat Meclisi (2A Makarios III Avenue, Astromerit), Agios Dometios Çok Amaçlı Merkez (22 Laertis, Agios Dometios), Şehir Planlama ve İmar Dairesi Merkez Ofisleri (5-6 Kinyra, Lefkoşa), Lefkoşa Eski Pazar (Lefkoşa Belediye Meydanı, Lefkoşa), Xylotympou Bölge Lisesi (Zacharias Spyrou 100, Xylotympou), Acheritou İlkokulu (344 Acheritou Caddesi, Acheritou) ve Derinya Kamu ve Toplum Anaokulu (2 Pedokomou İstasyonu, Derinya) olarak belirtildi.

Bir kişi; https://etv.elections.moi.gov.cy adresindeki çevrim içi hizmet aracılığıyla oy kullanma hakkı olup olmadığını ve adının özel seçim listesine dâhil edilip edilmediğini kontrol edebilir.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı